Wat heb je nodig om Canva.com te gebruiken? Eigenlijk weinig, een computer en mailadres :-).

Inschrijven voor Canva.com

Een account aanmaken bij Canva.com is simpel. Ga naar canva.com en klik op registeren en volg de stappen. Let wel op Canva werkt niet meer met Internet Explorer.

Je kan inloggen met je Facebook of Google account maar je kan ook registeren via je e-mailadres. De gratis versie is al voldoende om lekker aan de slag te gaan, dus, simple as that!

Zoek een template uit in Canva

En dan kan je ontwerpen wat je maar wilt, berichten voor je socials, een e-book of een uitnodiging de mogelijkheden zijn eindeloos. Als voorbeeld laat ik zien hoe je een Facebook-post kan ontwerpen maar ga gerust zelf op onderzoek uit en ontwerp wat jij wilt.

Kies bij maak een ontwerp voor Facebook-bericht. Een lege post met de precieze afmetingen worden nu voor je gegenereerd, niets staat je nu nog in de weg. In de linker kolom vind je allerlei templates die je als voorbeeld voor jouw eigen Facebook bericht kan gebruiken. Scroll maar eens door de lijst er zit er vast wel een tussen die jij kan gebruiken.

Lege template
Kies een template

Verander de kleuren van je objecten in Canva

Nadat je een template gekozen hebt kan je starten met de afbeelding eigen te maken.  Heb je een merkbord? Pak deze er dan bij dan heb je de precieze kleurnummers, lettertypes en foto ideeën bij de hand om jouw afbeelding in jouw merkstijl te maken. Nog geen merkbord? Check dan mijn blog hierover. Klik op een object in de template en linksboven komt en een kleurenpallet tevoorschijn. Klik op de kleur naar keuze om de kleur van het object te veranderen.

Verander tekst en wijzig het font

Ook de teksten en lettertypes kunnen aangepast worden. Klik op een tekst en pas deze aan met jouw eigen woorden. Links boven in de hoek kan je het lettertype, grootte en kleur van de tekst aanpassen.

Foto’s of illustraties invoegen in Canva

In Canva heeft een bulk aan gratis foto’s en illustraties die je kan gebruiken voor je afbeelding. Ga naar de opties aan de linkerkant van de scherm en kies voor foto of elementen. In foto’s kan je zoeken met een zoekwoord en zo kan je in de database graven. Er zijn gratis en betaalde foto’s te vinden, maar ook tussen de gratis foto’s is er veel keuze. Ook zijn er veel illustraties om je afbeelding net even wat meer sjeu te geven. Zoek een nieuwe foto of illustratie en voeg hem in in je afbeelding.

Het kan zijn dat je nieuwe afbeelding voor je tekst of illustratie staat klik dan op positie rechts in de witte balk en klik op naar achteren of naar achterkant verplaatsen.

Bestandsnaam veranderen

Wanneer je klaar bent om je afbeelding te printen of downloaden wijzig dan eerst de bestandsnaam door op bestand te klikken en geef de afbeelding een naam.

Hoe kan ik mijn afbeelding downloaden in Canva?

Ben je helemaal te vreden met je afbeelding voor Facebook? Dan is het nu tijd om hem te downloaden. Rechts boven in het scherm zie je Publiceren op Facebook. Als je op het pijltje klik krijg je meer opties waaronder ook downloaden.

Je kan er voor kiezen om je afbeelding direct op Facebook te posten maar ik kies er zelf altijd voor om de afbeelding eerst te downloaden. Zo kan ik hem opslaan bij mijn posts om hem later nog eens te gebruiken en het geeft me de tijd om in mijn eigen tijd mijn verhaal met afbeelding te posten.


Zoals je ziet kan je met een klein aantal aanpassingen een template helemaal eigen maken. Heb je vragen over Canva? Stuur me een WhatsApp en ik beantwoord hem snel!

_________________

Schrijf je je hier in voor de nieuwsbrief van Ocqto en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Lees hier de disclaimer van ocqto.nl.

Laat een reactie achter