online business tools

7 online business tools die ik gebruik om mijn leven als ondernemer makkelijker te maken. Online business tools gebruiken is de manier om als ondernemer tijd en geld te besparen.

Email: Outlook (betaald)

Outlook is een georganiseerd e-mailprogramma mét agenda en plaats voor al je contactpersonen allemaal op één plek.

Ik heb verschillende emailprogramma’s geprobeerd toen ik startte als ondernemer. Gmail, mail van Apple maar toch vind ik alle functionaliteiten die Outlook heeft het meest waardevolle programma. Ik heb Outlook op mijn mobiel, tablet en computer en kan op iedere plek mijn mail en agenda bekijken. Het enige nadeel is het installeren van extra emailadressen, dit gaat niet altijd makkelijk ?.

Clouddienst voor opslaan van bestanden: Onedrive (betaald)

OneDrive is de gratis online opslagdienst van Microsoft. OneDrive is handig voor het online opslaan van bestanden.

Via Onedrive.com kan je deze clouddienst op alle apparaten (met internet) gebruiken en kan je dus overal bij je bestanden, op je laptop, computer, tablet of mobiele telefoon. Ik werk soms in een café om even weg te zijn van mijn zolder, ik start dan mijn laptop en kan zo bij al mijn bestanden.

Afspraken plannen : youcanbook.me (gratis)

Youcanbookme is een online afsprakenplanner.

Wanneer nieuwe klanten met me willen afspreken om bijvoorbeeld te overleggen welke dienst het beste voor hen is of ze vragen hebben of een virtual assistent überhaupt iets voor ze is heb ik een knop op mijn website gemaakt om een belafspraak in te plannen. Je kijkt dan direct in mijn agenda en de klant kan dan een afspraak plannen wanneer het hen uitkomt.

Project Management: Trello (gratis)

Trello is de online tool voor samenwerking en projectmanagement.

Om mijn werk, ideeën en taken te organiseren gebruik ik Trello. Dit programma geeft me de kalmte om rustig te blijven als ik het druk hebt want al mijn to-do lijstjes staan netjes in één App.

Facturatie: Moneybird (betaald)

Moneybird is een online offerte en facturatieprogramma, en zo veel meer!

Voor de start van mijn bedrijf twijfelde ik of het wel waard was om een boekhoudprogramma te gaan gebruiken. Excel werkt toch ook? Zijn het de kosten wel waard? Maar na wat research was ik echt verbaasd over de vel…e mogelijkheden die Moneybird brengt.

Door de eenvoudige software is een factuur in enkele minuten aangemaakt en verzonden. Ook is Moneybird verbonden met mijn bank zodat facturen direct gekoppeld worden aan een betaling zonder dat ik daar iets voor hoeft te doen, dat scheelt weer tijd. En de BTW aangifte? Drie klikken dus een fluitje van een cent.

Ontwerp: Canva Pro (betaald)

Canva is een online grafische designtool speciaal gericht op niet-designers.

Canva is een online grafische designtool speciaal gericht op niet-designers. Door te slepen van vaste blokken kan je heel makkelijk ontwerpen voor social media en andere marketingcontent, zoals facebook headers, instagram posts, blogafbeeldingen en advertenties. Ook documenten, posters, flyers en uitnodigingen maak je makkelijk met Canva.

Hosting (betaald)

Webhosting is in feite het huren van een stukje van een server om jouw website te laten draaien.

Je zal misschien denken hosting is toch geen tool, maar een snelle en veilige website is erg belangrijk. Ik host sinds kort bij Vimex, ik werd hierin geadviseerd door Weblish zij werken al jaren met deze partij en hebben alleen maar goede ervaringen. Voorheen was mijn hostingpartij Mijndomein maar ik vond hun klantenservice niet zo goed, als ik een vraag heb over hosting wil ik vooral snel antwoord op de manier die ik wil dus via telefoon of chat of mail.

Laat me in de comments eens weten wat jouw favoriete tools is? Ik heb er nog een aantal op mijn to-dolijstje staan die ik nog niet geprobeert hebt, oa Asana ipv Trello. Er zijn veel online tools en de meeste hebben een gratis proefversie zodat je ze kan uitproberen. Niet alle bovenstaande tools zijn niet gratis maar het profijt wat je hebt als iets goed geautomatiseerd is is zo waardevol en voor mij iedere cent waard.

Laat een reactie achter